SEGURETAT
- Redacció / Les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges demana a Interior que pressioni la propietat dels blocs de Santiago Rusiñol per negociar solucions

Ahir es va celebrar la reunió anual de la junta de seguretat local, amb l’assistència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Ahir va tenir lloc a la sala Maria Lois de les Borges la reunió de la junta local de seguretat, presidida pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i amb la participació de representants de Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers, Agents Rurals, Ajuntament i, com a novetat d’enguany, rveïnat del carrer la Font, presidents de cooperatives i tècnic municipal de Protecció Civil.

El Departament va exposar dades que indiquen que les Borges presenta un nivell de seguretat per sobre del d'àrees urbanes i metropolitanes, realitat que ja es va constatar a la junta de l'any passat, en què es va destacar la tendència a la baixa de la delinqüència. Més enllà de les dades, que fan referència als mesos anteriors, des del consistori es va traslladar al conseller la preocupació pel nou perfil delinqüencial que hauria arribat recentment a les Borges, concretament als pisos de l'avinguda Santiago Rusiñol. En aquest sentit, es va demanar al Departament que pressioni la propietat, majoritàriament en mans d'InmoCaixa, per a que s'avingui a negociar solucions a la problemàtica d'ocupacions que hi ha des de fa temps. La mateixa petició es vol traslladar, també, als departaments de Territori i Drets Socials.