POLÍTICA
- Redacció

Els garriguencs a les llistes del 12-M

Una desena de persones de l’àmbit garriguenc figuren a les candidatures, però només dues –que ja són diputades– van en llocs clars de sortida.

(foto: arxiu)

Aquest dimecres s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya totes les candidatures per a les eleccions autònomiques del 12 de maig, i entre les llistes de la circumscripció de Lleida hi figuren diversos garriguencs. La que està en una posició més alta és Marta Vilalta, de Torregrossa, que torna a encapçalar la llista d'ERC com ja va fer el 2021. La candidatura republicana la tanca simbòlicament una altra torregrossina, Carme Vidal, com a independent. L'exalcalde de la Granadella, Carlos Gibert, hi va de suplent.

L'altra garriguenca amb opcions quasi segures d'obtenir escó és Anna Feliu, alcaldessa de l'Albi, que passa de ser la número 4 de Junts el 2021 al número 3. Tant Vilalta com Feliu ja eren diputades en el mandat que ara acaba. Antoni Villas, alcalde de Juneda i president del Consell Comarcal de les Garrigues, va de 6 a la llista de Junts (en aquest cas com a membre d'Impulsem), un clar ascens respecte les últimes eleccions, en què anava de cinquè suplent pel PDeCAT. El 2021, Junts va treure cinc diputats, de manera que no és descartable l'entrada de Villas al Parlament. El borgenc Rafel Safont hi va de novè suplent.

Per part del PSC, Cecília Hill, de Torregrossa, va de número 10 (el 2021 els socialistes van obtenir tres escons per Lleida) i Xavier Pelegrí, del Soleràs, va de suplent. L'alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, serà el número 6 de la CUP (el 2021 van obtenir un diputat) i la també borgenca Ariadna Benet va de 6 de la nova formació Alhora. Oriol López, de l’Albi, va de número 4 a Comuns Sumar, que l’anterior vegada no van aconseguir representació. Ni el PP, ni Vox ni Aliança Catalana incorporen candidats garriguencs, tot i que l’almatretà Robert Masip s’ha destacat en les últimes setmanes per la promoció activa de la formació d’extrema dreta liderada per Sílvia Orriols.